Без молока та цукру: у Чернівцях створюють веганський шоколад » Чернівецький промінь | Новини. Буковина. Чернівці

Без молока та цукру: у Чернівцях створюють веганський шоколад

Без молока та цукру: у Чернівцях створюють веганський шоколад » Чернівецький промінь | Новини. Буковина. Чернівці

Фото: Фото зі сторінки магазину десертів у Instagram Крафтовий веганський шоколад є безпечним і підходить для людей, які не можуть вживати лактозу У Чернівцях Марина Никифоряк уже понад чотири з половиною роки виготовляє веганський шоколад із натуральних інгредієнтів. Її історія почалася з простого захоплення, яке поступово переросло в справу життя.
«Коли я завершила навчання, зрозуміла — цього замало. Хотілося не лише пригощати родину, а ділитися своїм продуктом з іншими, показувати, що шоколад може бути якісним, натуральним і справжнім», — розповідає Марина.

Без молока та цукру: у Чернівцях створюють веганський шоколад » Чернівецький промінь | Новини. Буковина. Чернівці

 На фото Марина Никифоряк

Спершу це було домашнє виробництво. Згодом родина переїхала у новобудову, де вони самостійно облаштували все з урахуванням потреб виробництва. Однак думка про підвищення професійного рівня не полишало майстриню-кондитера. Так виникла ідея створити окремий простір — шоколадну студію.
Нині це вже професійне виробництво — без торгової зали, але з авторським підходом до кожної плитки. Замовлення приймають через інстаграм-сторінку, покупці обирають солодощі за фото і детальним описом. Марина мріє зробити наступний крок — створити вітрини, де кожен охочий зможе побачити, відчути аромат і обрати свій ідеальний смак шоколаду.

Без молока та цукру: у Чернівцях створюють веганський шоколад » Чернівецький промінь | Новини. Буковина. Чернівці

Складники солодощів

Без молока та цукру: у Чернівцях створюють веганський шоколад » Чернівецький промінь | Новини. Буковина. Чернівці

Складники солодощів

Крафтовий шоколад — це про те, що зроблено з думкою про людей, про естетику, смак і щирість. І саме цю філософію Марина Никифоряк щодня втілює у своїх солодких виробах. 

 

«На той момент (ред. – після завершення навчання) я хотіла більше натурального шоколаду. Те, що десерти були веганськими — це як бонус, так як моя дитина не переносила лактозу. А потім стало цікаво, наскільки веганські вироби можуть бути смачними та різноманітними. Я обожнюю те, що роблю вже багато років, пізнаю веганський світ і сама зачаровуюсь тим, наскільки це смачно та нестандартно», — пояснює жінка.

Без молока та цукру: у Чернівцях створюють веганський шоколад » Чернівецький промінь | Новини. Буковина. Чернівці

Фото зі сторінки магазину десертів у Instagram

Оскільки дедалі більше людей дотримуються здорового способу життя, мають алергії на молочні продукти або непереносимість глютену, такі десерти стають все актуальнішими. Особливо — для тих, хто не хоче відмовлятися від солодкого, але турбується про стан свого здоровʼя. 

Без цукру і тваринного молока.

Марина пояснює, що основою всіх її виробів є сортове какао. Вона працює на какао-крупці, какао-маслі та какао-тертому — це не класичний какао-порошок із магазину, а вижимка з підготовлених какао-бобів, збережених у найчистішому вигляді.
«У клієнтів, які вперше знайомляться з продукцією часто виникає питання: якщо в складі так багато інгредієнтів немає — то що ж залишається? Лактозу ми замінюємо на мигдальне, вівсяне, кокосове молоко та вершки. Також використовуємо горіхи, тофу. Замість глютенового борошна — рисове, мигдальне, кукурудзяне, нутове, вівсяне.
Рафінований цукор замінюємо кокосовим нектаром, сиропом агави чи цикорію, ксилітолом (березовим цукром), декстрозою (виноградним цукром), інсуліном цикорію, еритритолом та сорбітом — поліоловими цукрами. Це, мабуть, два найстрашніші слова серед усіх складників», — пояснює Марина.

 

Окрім того, у рецептурі важливу роль відіграють фруктові пюре без цукру, сублімовані фрукти, натуральні порошки та барвники — усе на рослинній основі.

Марино, розкажіть в чому ж головна відмінність крафтового шоколаду від звичайного, який продається в супермаркетах Чернівців?

«Насамперед – це підбір інгрідієнтів для цього продукту. Якщо повернутися до какао, то масмаркет часто використовує какао-веллу — шкірку від какао-бобів. Ми ж — саме зерно. У нашому шоколаді немає трансжирів, підсилювачів смаку, рафінованого цукру чи продуктів тваринного походження. Наш склад — простий і зрозумілий. І терміни придатності — до 50 діб», — зауважує виробниця шоколаду.

 

Без молока та цукру: у Чернівцях створюють веганський шоколад » Чернівецький промінь | Новини. Буковина. Чернівці

Фото зі сторінки магазину десертів у Instagram

Чи можете ви оцінити, яка частина ваших клієнтів має алергії або дотримується спеціального раціону?

«Досить багато. Це помітно за кількістю замовлень від закладів та відправок в інші міста. Мене щиро тішить, що можу бути корисною й створювати продукти, які підходять клієнтам. Водночас трохи сумно, що потреба в спеціальному харчуванні зростає — це свідчить про поширення чутливостей. Також, коли покупці дотримуються посту, наші веганські смаколики стають справжнім маст-хевом», – зауважує майстриня шоколаду Марина.

Без молока та цукру: у Чернівцях створюють веганський шоколад » Чернівецький промінь | Новини. Буковина. Чернівці

Фото зі сторінки магазину десертів у Instagram

 

Серед її постійних клієнток — Карина, яка поділилася власним досвідом, адже має харчові обмеження:
«Веганські солодощі для мене — це необхідність. Мій організм не переносить лактозу, а ще маю алергію на глютен, який є майже у всіх звичайних десертах».

Без молока та цукру: у Чернівцях створюють веганський шоколад » Чернівецький промінь | Новини. Буковина. Чернівці

 Фото зі сторінки магазину десертів у Instagram
Прокоментувала тему і спеціалістка зі здорового харчування, чернівецька нутриціологиня Ольга Струц. 
«Чорний шоколад (від 70% какао) — потужне джерело антиоксидантів, таких як епікатехіни й катехіни. Вони мають протизапальну дію, покращують чутливість до інсуліну й знижують ризик серцево-судинних захворювань. У ньому також менше доданих цукрів і тваринних жирів, які важливо контролювати при метаболічних порушеннях», — зазначає фахівчиня.

Без молока та цукру: у Чернівцях створюють веганський шоколад » Чернівецький промінь | Новини. Буковина. Чернівці

 На фото нутріціологиня Ольга Володимирівна Струц
Крім того, за словами Ольги, веганські варіанти шоколаду підходять людям із дієтичними обмеженнями та сприяють загальному оздоровленню.
«Веганський шоколад часто має вищий вміст какао та нижчий глікемічний індекс. Він не викликає різких стрибків глюкози в крові, допомагає контролювати апетит, вагу та рівень інсуліну. Це — хороший вибір для людей із алергією на молочні білки або лактозну непереносимість. А ще — це етичне харчування, яке поєднує користь і смак», – додає спеціалістка зі здорового харчування.

Без молока та цукру: у Чернівцях створюють веганський шоколад » Чернівецький промінь | Новини. Буковина. Чернівці

Фото зі сторінки магазину десертів у Instagram

Крафтове виробництво веганських десертів — це не просто альтернатива звичному шоколаду. Це про якість харчування, турботу про здоров’я, свідомий вибір і доступність для тих, кому звичайні продукти не підходять. А також — про любов до справжнього смаку.   Марина Квасницька спеціально для “Чернівецького променя”.
скачать dle 10.5фильмы бесплатно

Джерело: promin.cv.ua

Оставьте ответ

Ваш электронный адрес не будет опубликован.